Bluevolution

BLUEVOLUTION NOVA GENERACIJA UREĐAJA

 

Daikinov doprinos brizi za okoliš je nova radna tvar R32 koja se nalazi u svim klima uređajima serije Bluevolution pa tako i u novoj Comfort Plus seriji. R32 je izrazito bitan faktor za očuvanje okoliša jer ima za 2/3 manji utjecaj na globalno zatopljenje (GWP potencijal) od trenutno najraširenije radne tvari na tržištu – R410a. Vlasnicima R32 klima uređaja Daikin donosi iste ili bolje performanse s manjim volumenom plina unutar klima uređaja što rezultira manjom potrošnjom energije. Uz sve to R32 se kao jednokomponentni plin znatno lakše reciklira i ponovno koristi. Daikin svojim odabirom razvoja u smjeru nove radne tvari R32, čiji su primjer slijedili I ostali u industriji, već danas udovoljava standardima koji će biti obavezni 2025. godine.

Daikinova WiFi online aplikacija omogućava upravljanje klima uređajem s bilo kojeg mjesta putem vašeg mobilnog telefona ili tableta. Povezana s Bluevolution jedinicom u mono split izvedbi, aplikacija daje informacije o svim mogućnostima jedinice poput uključenja ili isključenja, temperature prostora, brzine ventilatora, načina rada, odnosno programiranja vremena rada u cilju smanjenja potrošnje energije u vrijeme visokih tarifa obračuna električne energije. Uživajte u potpunom komforu upravljajući svojim klima uređajem bez obzira gdje se nalazite.

NOVA RADNA TVAR R-32

Što je R-32?

Ako klima-uređaj usporedimo s ljudskim tijelom, u kojem je kompresor srce koje pokreće cirkulaciju krvi, tada je radna tvar krv koja teče kroz cijeli sustav. Ukratko, kompresor hladi radnu tvar i gura je iz vanjske u unutarnju jedinicu što pokreće topao zrak kroz ohlađenu radnu tvar i zatim se taj ohlađeni zrak istrujava u prostoriju. Nakon toga, radna tvar se opet vraća u vanjsku jedinicu i ciklus se ponavlja. 

R-32 je radna tvar koja je godinama korištena kao komponenta trenutno široko korištene mješavine radnih tvari R-410A (50% R-32 i 50% R-125). Daikin je prva tvrtka koja je prepoznala da postoji nekoliko prednosti korištenja čistog R-32 umjesto da ga se koristi kao dio mješavine. 

Zašto je promjena radne tvari tako važna?

Nova Uredba EU-a o F-plinu uključuje zabranu nekih radnih tvari u određenim primjenama koje ne zadovoljavaju stroge zahtjeve u pogledu njihovih utjecaja na okoliš, globalno zatopljenje i energetsku učinkovitost. Radna tvar R-410A, koja se trenutno upotrebljava u vrstama klima-uređaja s jednim splitom, bit će zabranjena od 2025. godine zbog svog visokog potencijala globalnog zatopljenja (GWP). S našom novom Bluevolution paletom sigurni ste da ste prvi usvojili radnu tvar budućnosti!

Koje su prednosti radne tvari R-32?

R-32 ima niz važnih prednosti, kako za krajnje korisnike, tako i za instalatere. Kao prvo, zahvaljujući radnoj tvari R-32, našem optimiziranom kompresoru i naprednim značajkama štednje energije, Bluevolution jedinice osiguravaju najvišu energetsku učinkovitost. 

 

Osim toga,  radna tvar R-32 ima samo trećinu potencijala globalnog zatopljenja (GWP) u odnosu na uobičajeno korištenu radnu tvar R-410A, što je čini ekološki prihvatljivijom. Naposljetku, zbog toga što R-32 nije mješavina, instalaterima je jednostavnija za rukovanje, recikliranje i ponovno korištenje te se ne moraju se brinuti o problemima frakcioniranja ili promjene temperature.

PREGLED PROIZVODA IZ BLUEVOLUTION PALETE pogledajte u našem cjeniku